Founding Story YLC

Young Leaders Community is in 2019 opgericht door Idriss Abdelmoula, Oussama Chraibi en Lamyae el Hasnaoui.

In 2019 zijn we klein gestart met Young Leaders Community. Een groep ambitieuze Marokkaans-Nederlandse studenten die hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten wilden ontwikkelen om daarmee een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en aan Nederland. Wij geloven namelijk dat positieve verandering begint bij leiderschap van mensen die een droom hebben en het initiatief nemen om deze droom in vervulling te doen gaan. Het doel hiervan was om leerervaring om te zetten in actie en de levens van andere mensen te verbeteren. Een veilige omgeving waar jonge talenten groeien tot community leaders. Onze naam staat symbool voor onze groeiende gemeenschap van jong talent dat zich inzet voor een mooier en beter Nederland.

Het probleem: zwakke sociaaleconomische positie

De Marokkaans-Nederlandse gemeenschap is een warme en diverse gemeenschap die helaas nog steeds kampt met problemen op het gebied van armoede, onderwijs en werkloosheid. Deze problemen komen voort uit de zwakke sociaaleconomische positie waar de gemeenschap zich helaas nog steeds in bevindt. Een zwakke sociaaleconomische positie als uitgangspunt betekent voor vele Marokkaans-Nederlandse jongeren opgroeien onder moeilijke omstandigheden en veelal tegen de stroom inzwemmen. Dit belemmert jongeren van jongs af aan in het volledig benutten van hun eigen potentie en het grijpen van kansen die Nederland hen biedt. Dat is ontzettend zonde voor deze jongeren, voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en voor de gehele Nederlandse samenleving.

Founding Story YLC

“Vooruitgang en verandering vereisen ambitie, daadkracht en doorzetten”

Het doel: vooruitgang door leiderschap van binnenuit activeren en mobiliseren

Vooruitgang en verandering vereisen ambitie, daadkracht en doorzetten. Ze vereisen leiderschap, van buitenaf, maar vooral van binnenuit. Wij geloven dat Marokkaans-Nederlands talent het beste in staat is om van binnenuit stap voor stap de uitdagingen waar de gemeenschap voor staat aan te gaan. Wij zijn immers zelf opgegroeid in deze gemeenschap en kennen deze het best. Young Leaders Community bestaat uit mensen die een goede onderwijs- of arbeidspositie hebben. Wij geloven dat dit een verantwoordelijkheid met zich meebrengt om anderen die hulp nodig hebben een hand toe te reiken. Door de kracht van onze gemeenschap te bundelen en te werken aan persoonlijk leiderschap hopen we een bescheiden bijdrage te leveren aan een sterkere Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en een mooier Nederland. Het ultieme doel van YLC is dat er een sterke geëngageerde community is van mensen die uitblinken in hun vakgebied en daarnaast proactief bereid zijn om hun talenten in te zetten ten behoeve van de maatschappij.

Wij zien de uitdagingen waar de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap mee kampt. Maar wij zien bovenal de potentie….en die is immens!

Young Leaders Community © 2024 - Alle rechten voorbehouden. Website by: Donkeys & Co.