Van toptalent tot Young Leader

YLC heeft een uitdagend, één-jarig traject ontwikkeld voor ambitieuze hbo- en wo-studenten en young professionals met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Elk jaar selecteren we vijftien Marokkaans-Nederlandse young leaders die we opleiden tot community leaders via de Leadership Academy. Dit is een intensief traject dat bestaat uit top-notch trainingen, personal coaching en het opzetten van een project voor de jongere generatie op het snijvlak van onderwijs en persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van coaching, klassieke trainingen en de directe vertaalslag naar de praktijk maakt van de Leadership een unieke ervaring. Aan het einde van de Leadership Academy beschikken de deelnemers over de kwaliteiten en het netwerk om een glansrijke toekomst op te bouwen. Voor zichzelf én voor een sterker Nederland.

Meld je aan

Training

Een keer per maand is er een Leadership Academy training. Deze dagvullende sessie bestaat uit een workshop, een inspirational speaker en tot slot een reflectiemoment. Dit alles wordt verzorgd door professionals uit verschillende vakgebieden. Iedere sessie staat in het teken van een ander thema. Voorbeelden zijn problemsolving, public speaking en personal leadership.

 

Coaching

Gedurende het hele traject krijgen de deelnemers begeleiding van een  coach. Samen met deze coach stellen zij een personal development plan op. In dit plan definiëren zij de leerdoelen die zij met deze opleiding willen bereiken. In de loop van het jaar vinden er drie gesprekken plaats en checken de deelnemer en de coach elke maand samen in. Tijdens deze gesprekken wordt de voortgang besproken.

 

De Talenten Academie

Tijdens het traject worden de young leaders ook uitgedaagd om hun leiderschap te vertalen naar concrete actie om impact te maken binnen de gemeenschap. Verdeeld in twee steden, Amsterdam en Rotterdam, organiseren de young leaders de Talenten Academie om het zelfvertrouwen van de leerlingen te vergroten. Dit gebeurt doordat ze in het talentenprogramma aan de slag gaan met het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen talent.

Young Leaders Community

Word onderdeel van onze community!

De selectieperiode is inmiddels voorbij en start weer in april. Uiteraard staan wij altijd klaar voor mensen die ambitie tonen en inspirerende ideeën hebben! Neem contact met ons op als je kennis wil maken.

Meld je aan

Young Leaders Community © 2024 - Alle rechten voorbehouden. Website by: Donkeys & Co.